Thursday, April 14, 2011

Pada waktu siang yang panas,..

Siape pernah buat kerja gila,..impossible kalo korang kate korang tak pernah,..macam,nak hilangkan tension pastu merokok,tak pon nak berseronok and maen la lumba-lumba motor or pasal kene kecewa ngan awek sendiri dan pergi pasang banyak perempuan,..


Ah,waktu siang hari tu memang panas ditambah lagi bile minyak panas menyimbah hati,..
Macam api nak meletup pon ade,.

Memang panas betul aq time tu,..

Rase nak menyumpah-nyumpah.Opss,rase je belom lagi menyumpah,.
Hari tu,adik aq call suruh amek die dari sekolah,..mak kejutkan aq dari tidur,tu tak pe lagi,.
Aq pon call pak cik aq pulangkan kereta,.memang panas hati bile,call banyak kali tak berjawab,..
Paling penting,kerdit aq dah kong.ISH,memang marah giler time tu,.
Nak je cakap kat pak cik aq tu,kalo dah pinjam kereta mak aq pandai-pandai la pulang balek,..


Aq pon prest motor,memang pergi tanpa bertopi keledar,..dahlah dompet pon tak bawa,.lesen motor pon takde.
Lesen kereta jela ade,yang motor,lesen L memang dah mati,..malas aq nak amek test lagi,.
Dah dompet tak bawa,faham-faham jela,ic pon tak bawa,.
Mak aq pesan kalo polis ade,tawakkal jela dah kene penjara,..
Bukan aq tak nak dengar nasihat mak aq suruh pakai topi keledar,
entah memang marah sangat kat pak cik aq punye pasal,..
Bagi aq,aq buat memang kerja giler hari tu,.tak tahu la plak korang dah banyak kali buat,.
Maklum la,pematuh undang-undang jalan raya sebelum hari tu,...


Ni bukan motor aq bawa,pinjam dari pak cik google,

On da way tu,macam-macam timbul kat fikiran aq,..
Masuk lokap mesti kecoh satu kampung,..Almaklum la orang kampung pantang dapat berita,.
Diibaratkan macam mami jarum,cerita yang dah basi tu,..
Ah,time tu baru aq sedar,...
Sampai je sekolah menengah adik aq,die agak terkejut ,..
Aq bawak moto tanpa kepale bersarung TOPI KELEDAR,.Dia teragak-agak naek,..
Aq memang panas time tu,ish,.,dahlah call lewat suruh amek die dari sekolah,.
Hati aq marah die plak,..

"Dah tak nak naek tu takpe,jalan kaki la,.."

Die pon naek duduk belakang aq,..aq senyap,die pon senyap,..
PASTU,tibe-tibe die bersuara..


"kaq,nak bawa motor esok ,bley?"

Nak kena marah ngan mak,bawalah esok,"..Aq menjawab.

"Ala,akaq boleh bawa je motor tanpa lesen dahla tak pakai topi keledar,.."

"Aik,kire bersyukur la aq nak amek ko,,."aq menjawab lagi,Die pon senyap sampai balek rumah,.

Moral of the story,korang fikir-fikir la sendiri aq pon tak tahu,.tapi,yang aq tau,best jugak buat undang-undang jalan raya sendiri,fuh mentang-mentang,takde polis time tu,.:)










7 comments:

LindaRahim said...

ha ha...cakap polis...hehe..

shezwan said...

anda disaman rm200.. ahha XD

fatien ! said...

kene kejutkan dari tido, na terajang orang pun ade mase tuh. heee :)

nur lia said...

LindaRahim: huhu2,..tak takut:)

Syezwan: Ish,murah sangat tu:)

fatien: hehe2,..

Far8 budak baik said...

hahaha redah jelahhhh..ngahaa =p

echaRierie said...

hahaha..seb baik polis xde..
=D

nur lia said...

Far8 budak baik: haha2,redah je:)

echaRierie: tulah,..best gak lnggar rules:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...