Monday, May 23, 2011

kenali personaliti diri korang!

Assalamualaikum...


Kali ni,aq nak kongsi la sikit personaliti yang boleh korang kenal melalui kegemaran warna...
Emmm,mase aq kat mrsm dulu...aq agak rapat gak dengan cikgu kaunseling aq,..
Yup,name je guru kaunseling,of course,orangnya banyak bercakap,...


Satu hari tu,aq gi rombongan ke mrsm taiping,time minggu aktiviti....
Mase tu,ade perbentangan kerja SEM,( macam research ) dorang(budak2 mrsm taiping).
Sistem mrsm mewajibkan student2 buat kerja sem ni sebelom amek spm..


So,on da way pegi sane,aq duduk kat sebelah Cikgu Ruziani ni..
Tiba-tiba,beliau tanya aq suke warna ape?aq jawab: biru...
SO,dengan panjang lebar ,dia menerangkan kepada aq..best kott,dengar orang yang tahu pasal personaliti diri mengikut kegemaran sendiri..
Ni,warna-warna yang aq tahu serba sikit...


warna-warna...





1)Biru
Korang adalah bertindak pasif dalam banyak hal.Korang jugak sukakan ketenteraman dan ketenangan.Seseorang yang bijak menentukan hala tuju dan menjadi tempat rujukan bagi sesiapa yang bermasalah..
ehmm,dapat kesulitan dalam perhubungan,haha2,..dalam bercinta,korang cenderung menyembunyikan perasaan.




warna biru



2)Kuning
Korang memiliki sifat optimis.Seorang periang,senang bergaul, dan tak memiliki penampilan yang muram.Sikap suka menolong adalah kewajipan bagi korang.Korang tak pernah meremehkan orang laen even seseorang itu lemah dan bodoh.Mudah berputus asa apabila gagal melakukan sesuatu..

3)Hijau
Korang tergolong dalam golongan yang sukakan keindahan,romantik,alam yang kehijauan..
Korang amat prihatin dan amat berhati-hati dalam sesuatu perkara.Korang juga suka berpegang pada prinsip.
Emm..kalau bercinta,korang mengidamkan pasangan yang dapat dipercayai dan penuh bertoleransi..


4)Putih
Banyak orang kagum dengan korang,penuh sikap moral yang tinggi,anggun,penuh idealis..korang tidak pernah angkuh dan suka menolong.Korang juga bersikap positif,berkebolehan mengimbangi kehidupan korang,(antara kerja atau peribadi) ,suka mengasingkan diri..

5)Merah
Korang suka bergaul dan bersosial tapi dapat mengawal diri,korang jugak berkebolehan sebagai pemimpin,mudah panas baran dan marah.Korang suka amalkan gaya hidup aktif,..
Emm..dalam bercinta korang selalu berfikir dan berfikir apabila orang meluahkan perasaan cinta..SO,korang sukar jatuh cinta.

6)Ungu
Korang tak ragu-ragu dalam menentukam masa depan.Korang akan lakukan kerja korang dengan terbaek.
Korang pandai mengikuti peredaran zaman.Suka berjenaka dan rajin,mempunyai inisiatif yang tinggi..
ehm..dalam bercinta,orang yang kuat mental yang dapat mendekati korang.


ungu pun cantik ,,..


7)Hitam
Korang bersikap tegas,berdisiplin..
Korang jugak kurang berkeyakinan dan adakalanya memerlukan bantuan orang lain..
Seorang yang lincah dalam banyak hal,selalu tampil rapi dan menarik.Ramai yang yang cuba merebut cinta korang,..

So,apa kegemaran warna korang?Fikir-fikirkan la ye...maybe sama dengan personaliti korang or certain or lain sama sekali?
Aq sekadar menaip apa yang aq tahu,..Kalau warna orang oren dan pink tu,aq susah nak pikir,,hee~




arigato...

11 comments:

Bella One ♥ said...

whoaa. cmtu ekk. hehe.
i love blue colour =)

auramurni said...

yayaya...sy suka kaler hijau..
sgt suka..thanx ats info nie awal..=)

Syuxer said...

saya warna hijau..heheh..

amranaiman said...

semua positif je ni?? hehhe :D

nasri said...

sy ske warna kuning.. =) tp mudah berputus asa tu xbtol..huu~

nur lia said...

bella one: owh,me too,..

auramurni: owwwwwh,my blog green in colour la,.:p

syuxer: so,singgahlah blogku selalu:p

amranaiman: taklah,ade yang negatif jugaklah,bro..

nasri: uwh,warna diraja,..haha2,tersalah kajian la plak:p

Pembawa_Wacana said...

hitam dan putih...hihihi

nur lia said...

Pembaca_wacana: haha2,warna major dalam blog aq la jugak:p

She's Gee said...

warna merah jambu xde ke? ngehehehe.. pikir2 kan la.. (:

nur lia said...

owh,mnat merah jmbu la ni,..akan mmikirkan jgak,.:)

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...